Onderhoudstips (kunst)nagels

Wees de eerste 48 uur extra voorzichtig met uw kunstnagels.

Kunstnagels zijn geen gereedschap. Ga er voorzichtig mee om en wees er zuinig op.

Reinig de kunstnagels dagelijks met een nagelborsteltje zodat bacteriën en schimmels geen kans krijgen. Vergeet de onderkant van uw nagels niet en probeer vuil nooit weg te halen met een scherp voorwerp.

Gebruik dagelijks nagelriemolie om uitdroging te voorkomen. De nagel blijft hierdoor flexibel en u heeft langer plezier van uw kunstnagels.

Draag rubberen, latex of vinyl handschoenen wanneer u in contact komt met chemische stoffen, schoonmaakmiddelen of sterke kleurstoffen. Kunstnagels zijn niet bestand tegen aceton, benzine en terpentine. Kleurstoffen van bepaalde groenten, kruiden, marinade, haarverf en zilvershampoo kunnen in de kunstnagel trekken.

Gaat u tuinieren? Draag handschoenen ter voorkoming van lifting of een pseudomonas bacterie.

Wanneer een kunstnagel los zit door bijv. stoten, blijf er dan niet mee    rondlopen. Laat de kunstnagel zo snel mogelijk repareren om infecties te voorkomen. Verwijder de kunstnagel in geen geval zelf. Door te trekken, pulken, knippen of vijlen kan u de natuurlijke nagel beschadigen. Dit kan pijnlijk zijn.

Laat uw kunstnagels op tijd nabehandelen. Afhankelijk van de groei van uw nagels is het aan te raden om dit om de drie à vier weken te laten doen. De nagel is na deze periode uit balans en kan sneller breken of beschadigen.

Stoot u de nagels vaak? Dan zijn uw nagels waarschijnlijk te lang voor u. Laat de nagels inkorten.

Gebruik altijd een basecoat als u de nagels zelf wil lakken om te voorkomen dat de nagel verkleurd.